بر اساس آمار فائو پیشبینی میشود، تجارت جهانی غلات در ۲۰۱۴.۱۵ با افزایش ۳ میلیون تن نسبت به پیشبینی ماه قبل به ۳۴۴ میلیون تن برسد، اما با این حال، هنوز ۳.۷ درصد (۱۳ میلیون تن) کمتر از میزان رکورد سال ۲۰۱۳.۱۴ است.
به گزارش خبرگزاری فارس، شرایط اقلیمی در برزیل، تولید دانه سویا در این کشور با وضعیت مناسبی مواجه شده است و شرایط تولید این محصول در آرژانتین نیز به جز در چند منطقه، از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است. قیمت دانه سویا در بازارهای جهانی در دوره مذکور با ۲۷.۶ درصد کاهش قیمت مواجه بوده است که بعد از لبنیات با بیشترین کاهش قیمت مواجه بوده است. در بین محصولات کشاورزی منتخب و طی دوره مذکور، قیمت جهانی لبنیات با بیشترین (۳۱.۱ درصد) کاهش قیمت مواجه بوده است و قیمت جهانی گوشت نیز از ۴.۶ درصد کاهش برخوردار بوده است. در مجموع طی دوره مذکور، قیمت جهانی غلات ۱۸.۷ درصد و قیمت روغنها و چربیها ۲۵.۹ درصد کاهش قیمت مواجه بوده است.
فائو به دلیل افزایش تولید گندم در کانادا و آرژانتین و نیز افزایش تولید غلات درشت در کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS) هند و نیجریه، برآورد خود را از تولید جهانی غلات ۲۰۱۴ افزایش داده است. میزان تولید جهانی غلات در ۲۰۱۴ حدود ۲۵۴۲ میلیون تن تخمین زده شده است که ۸ میلیون تن بیشتر از میزان پیشبینی ماه فوریه است.
انتظار بر آن است مصرف جهانی غلات در ۲۰۱۴.۱۵ به ۲۴۷۵ میلیون تن برسد که ۲.۶ درصد (۶۳ میلیون تن) بیشتر از فصل گذشته خواهد بود.
انتظار بسیار خوشبینانه درباره تولید غلات ۲۰۱۴ و تجدیدنظر در براوردهای ذخایر فصول پیش از ۲۰۱۴.۱۵ به خصوص در چین و اوکراین باعث شده است که فائو، ذخایر جهانی غلات را در ۲۰۱۵ به میزان ۶۳۱ میلیون پیشبینی کند که ۵۰ میلیون تن بیش از ذخایر ابتدایی خواهد بود. بر همین اساس، ذخایر جهانی غلات در ۱۵ سال اخیر از بیشترین میزان برخوردار خواهد بود. همچنین پیشبینی میشود که نسبت ذخایر به مصرف جهانی غلات با توجه به پیشبینی بازسازی قابل ملاحظه ذخایر از ۲۳.۵ درصد در ۲۰۱۳.۱۴ به ۲۵.۴ درصد در ۲۰۱۴.۱۵ افزایش یابد.
انتظار بر آن است که تجارت جهانی غلات در ۲۰۱۴.۱۵ تقریبا با افزایش ۳ میلیون تن نسبت به پیشبینی ماه قبل به ۳۴۴ میلیون تن برسد اما با این حال، هنوز ۳.۷ درصد (۱۳ میلیون تن) کمتر از میزان رکورد سال ۲۰۱۳.۱۴ است. پیشبینیها حاکی از آن است که بیشترین کاهش صادرات گندم از سوی آمریکا صورت پذیرد اگر چه احتمال بار کمتری نیز از سوی هند و قزاقستان وجود دارد.
طی سالها ۱۵-۲۰۱۴، تولید و عرضه وسیع محصولات کشاروزی در بازارهای جهانی به همراه شرایط حاکم بر اقتصاد جهانی منجر به کاهش قیمت غذا در بازارهای جهانی شده است. به طوری که مقایسه قیمت جهانی غلات در مارس ۲۰۱۵ نسبت به مارس ۲۰۱۴ بیانگر روند کاهشی در قیمتها است. قیمت دانه سویا در بازارهای جهانی در دوره مذکور بعد از لبنیات با بیشترین کاهش قیمت مواجه بوده است.