طرح توسعه کشت پنبه در کشور تدوین شدطرح توسعه کشت پنبه در کشور تدوین شدطرح توسعه کشت پنبه در کشور تدوین شدطرح توسعه کشت پنبه در کشور تدوین شد
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • وبلاگ
  • آموزش و ترویج
  • ایستگاه تحقیقاتی
  • درباره ما
  • تماس با ما
فارسی
✕
‌
پیش بینی ورود سالانه ۱۰ تا ۱۵ دستگاه کمباین برداشت وش پنبه
دی ۲۸, ۱۴۰۰
جلسه هماهنگی طرح خودکفایی توسعه کشت قراردادی پنبه برگزار شد
دی ۲۸, ۱۴۰۰

طرح توسعه کشت پنبه در کشور تدوین شد

دی ۲۸, ۱۴۰۰

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی از تدوین برنامه توسعه کشت پنبه خبر داد و گفت: این طرح با هدف بهبود تغذیه زراعت پنبه، توسعه مکانیزاسیون، افزایش بهره وری آب، گیاه پزشکی و سایر پروژه‌های فنی برای رسیدن به برنامه تولید، طراحی شده است و پس از تصویب اجرا خواهد شد.

ابراهیم هزار جریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای تولید پنبه در سال جاری بیش از سال گذشته بود، اظهار کرد: در دو سال گذشته علاقه کشاورزان برای کشت پنبه افزایش یافته و برنامه وزارت جهاد کشاورزی نیز توسعه کشت و افزایش تولید است.

وی به سطح زیر کشت پنبه در سال جاری اشاره کرد و گفت:سطح زیر کشت این محصول امسال ۹۸ هزار هکتار بوده است که تقریباً مشابه سال گذشته است.

هزارجریبی با اشاره به خشکسالی کم سابقه در کشور افزود: پیش بینی ما این بود که میزان تولید پنبه در سال جاری با افزایش ۳۰ هزار تنی به ۳۰۰ هزار تن برسد که آسیب‌های ناشی از خشکسالی باعث عدم تحقق آن شد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که ایران جزو کشورهای خودکفا در زمینه پنبه بود و این محصول را صادر می‌کرد، گفت: سیر نزولی تولید پنبه از سال ۸۰ در کشور شروع شد و ما در سال ۸۳ مجبور به واردات این محصول شدیم تا اینکه سال ۹۴ میزان واردات از تولید پیشی گرفت و سال به سال نیز مقدار واردات بیشتر و تولید کمتر می‌شد.

وی تاکید کرد: در سال ۹۹ موفق شدیم تولید بهتری داشته باشیم و میزان تولید داخل بیشتر از واردات شود. سال گذشته میزان واردات ۷۱ هزار تن و میزان تولید ۸۱ هزار تن بوده است که این نشان دهنده حرکت کشور به سمت خود اتکایی در حوزه پنبه است.

هزارجریبی میزان نیاز کشور به پنبه را حدود ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته ۸۱ هزار تن از این محصول را در داخل تولید کردیم، بنابراین ضریب خوداتکایی ما به ۶۸ درصد افزایش یافته است.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی افزود: با این حال صنعت نساجی در سال‌های اخیر رشد کرده و تقاضا افزایش یافته و به نظر می‌رسد نیاز کشور از ۱۲۰ هزار تن به ۱۵۰ هزار تن ارتقا یافته و حتی صنایع اعلام می‌کنند نیاز آنها در سال‌های آینده تا ۱۸۰ هزار تن هم خواهد رسید.

هزارجریبی تصریح کرد: بنابراین باید میزان تولید را افزایش دهیم و برنامه ریزی ما این است تا سال ۱۴۰۳ در حوزه پنبه به خودکفایی کامل برسیم.

گفتنی است، استان‌های گلستان، خراسان رضوی، فارس، اردبیل، خراسان شمالی و خراسان جنوبی از استان‌های عمده کشت پنبه در کشور هستند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایتهای مرتبط

-معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
-سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور
-سازمان امور مالیاتی
-سازمان هواشناسی کشور(هواشناسی کشاورزی)

تماس با ما

آدرس :
خیابان شهید بهشتی - خیابان پاکستان- کوچه شهید حکیمی - پلاک 11
تلفن : 88731092

تمامی حقوق و مسئولیت های این سایت به عهده اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانه های روغنی می باشد .
طراحی و توسعه در آژانس بهسون

    فارسی
    • هیچ ترجمه ای برای این صفحه در دسترس نیست
      • فارسی