سویاسویاسویاسویا
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • وبلاگ
  • آموزش و ترویج
  • ایستگاه تحقیقاتی
  • درباره ما
  • تماس با ما
فارسی
✕
‌
پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن وش پنبه در سالجاری
آبان ۲۵, ۱۳۹۴
موفقیت محققان کشور در تبدیل الیاف ضایعاتی پنبه به کربن فعال
آبان ۲۵, ۱۳۹۴

سویا

آبان ۲۵, ۱۳۹۴

اگر کشت برنج در استان‌های غیرشمالی را محدود کنیم و بخواهیم جایگزینی برای آن پیدا کنیم، دانه‌های روغنی ازجمله سویا می‌تواند مناسب باشد، به‌گونه‌ای که به جای هر یک هکتار برنج‌کاری، می‌توان پنج تا هفت هکتار سویاکاری کرد.

 مجری طرح توسعه دانه‌های روغنی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اشاره به آنکه بخش کشاورزی نقش مؤثری در رشد مثبت تراز تجاری کشور دارد، گفت: کشاورزان بدون هیچ چشم‌داشتی، نتیجه زحمت خود را برای تأمین مایحتاج کشور عرضه می‌کنند، اما لازم است از سوی دست‌اندرکاران، با پشتیبانی‌های همه‌جانبه در کنار آنها حاضر شویم.

علیرضا مهاجر افزود: وضعیت تولید دانه‌های روغنی در حال حاضر با وجود آنکه طرح‌های مختلفی تدوین شده است، به‌دلیل نداشتن پشتیبانی همه‌جانبه مسئولان اجرایی کشور حرکت لاک‌پشتی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برداشت سویا آغاز شده و کار خرید تضمینی آن نیز در حال انجام است و پول کشاورزان به‌موقع به آنها پرداخت می‌شود.

مهاجر ادامه داد: کشت کلزا نیز آغاز شده است و بذر مورد نیاز برای کشاورزان تأمین شده و هیچ مشکلی برای کشت وجود ندارد، اما برای دسترسی به اهداف برنامه افزایش تولید دانه‌های روغنی، نیازمند آن هستیم که پتانسیل‌های بیشتری در کشور به بالفعل تبدیل شود.

 افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی به یک میلیون هکتار

مجری طرح توسعه دانه‌های روغنی تصریح کرد: قصد داریم که در افق ۱۴۰۴، تولید دانه‌های روغنی را به مرز سه میلیون تن برسانیم و سطح زیر کشت این محصولات را نیز به یک میلیون تن نزدیک کنیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر سطح زیر کشت کلیه دانه‌های روغنی در کشور تنها ۱۵۰ هزار هکتار است که تولیدی معادل ۲۰۰ هزار تن را سالانه رقم می‌زند.

مهاجر تأکید کرد: اگر پشتیبانی و همراهی تمامی دست‌اندرکاران در کنار کشاورزان وجود داشته باشد، می‌توانیم به اهداف عالی برنامه دانه‌های روغنی نزدیک شویم.

وی درباره برنامه اخیر معاون تولیدات زراعی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص حذف کشت برنج در استان‌های غیرشمالی و تمرکز اصلی این محصول در دو استان گیلان و مازندران اظهار داشت: معتقدیم که به جای هر یک هکتار برنج در استان‌های غیرشمالی، می‌توانیم پنج تا هفت هکتار سویا بکاریم.

مهاجر همچنین گفت: در حالی که گیاه برنج سه ماه نیاز به آب مداوم دارد، سویا به چهار آب نیاز دارد و بدین‌ترتیب صرفه‌جویی بسیار زیادی در مصرف آب
خواهد شد.

وی در پایان افزود: می‌توانیم برای جایگزین کردن هر یک هکتا برنج‌کاری در استان‌هایی چون گلستان و فارس، پنج تا هفت هکتار دانه روغنی سویا را جایگزین کنیم، اما انجام چنین اقدامی نیازمند آن است که فرهنگ‌سازی شده باشد و علاوه بر آن پشتیبانی دست‌اندرکاران اجرایی و سایر بخش‌ها لازم و ضروری است تا در مسیر خوداتکایی در تولید دانه‌های روغنی قرار بگیریم و هر روز بتوانیم تولید این محصولات را افزایش دهیم./

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایتهای مرتبط

-معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
-سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور
-سازمان امور مالیاتی
-سازمان هواشناسی کشور(هواشناسی کشاورزی)

تماس با ما

آدرس :
خیابان شهید بهشتی - خیابان پاکستان- کوچه شهید حکیمی - پلاک 11
تلفن : 88731092

تمامی حقوق و مسئولیت های این سایت به عهده اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانه های روغنی می باشد .
طراحی و توسعه در آژانس بهسون

    فارسی
    • هیچ ترجمه ای برای این صفحه در دسترس نیست
      • فارسی