تولید بذور هیبرید پنبه در ایران آغاز شدتولید بذور هیبرید پنبه در ایران آغاز شدتولید بذور هیبرید پنبه در ایران آغاز شدتولید بذور هیبرید پنبه در ایران آغاز شد
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • وبلاگ
  • آموزش و ترویج
  • ایستگاه تحقیقاتی
  • درباره ما
  • تماس با ما
فارسی
✕
‌
کار برداشت از ۸۰۰ هکتار از مزارع گل‌رنگ در فارس آغاز شد
مرداد ۱۱, ۱۳۹۴
پایان برداشت ۳۷۵ تن دانه کلزا از مزارع استان اصفهان
مرداد ۱۱, ۱۳۹۴

تولید بذور هیبرید پنبه در ایران آغاز شد

مرداد ۱۱, ۱۳۹۴

اجرای تفاهم نامه معاونت امور زراعت و موسسه تحقیقات پنبه؛

در راستای اجرای تفاهم نامه امضا شده بین معاونت امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات پنبه کشور، کشت و تولید بذور هیبرید پنبه در موسسه تحقیقات پنبه و سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، این طرح با برنامه‌ریزی و کاشت والد پدری و مادری در مزارع کراسینگ بلوک در ایستگاه های تابعه موسسه تحقیقات پنبه کشور شامل ایستگاه تحقیقات پنبه هاشم آباد و کارکنده در گلستان، ایستگاه کاشمر در خراسان و ایستگاه ورامین در استان تهران انجام گردید.
بنابراین گزارش، عملیات به نژادی اخته کردن و تلقیح در استان گلستان از هفته جاری شروع گردید و پیش بینی می‌شود که حداقل ۳۰ روز فعالیت دورگ‌زنی جهت تولید بذور هیبرید به طول انجامد.
حدود ۴ رقم بذور هیبرید توسط محققان موسسه تحقیقات پنبه کشور در مناطق مختلف کشور در حال تهیه و تولید است.
برپایه این گزارش، در حالی کشت و تولید بذور هیبرید پنبه در موسسه تحقیقات پنبه و سراسر کشور از امروز پنجشنبه هشتم مرداد آغاز شد که پیش از این تولید دانش فنی پنج رقم پنبه به بخش خصوصی واگذار شده بود و آخرین آن قرارداد واگذاری پنبه رقم بختگان با شرکت پنبه‌کاران زرین‌دشت بود که در مورخ هیجدهم فروردین ماه منعقد شد.
پیش از این عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با ایانا، عملکرد پایین پنبه داخلی را از دیگر مشکلات این محصول برشمرده و گفته بود: ارقام داخلی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرند، عملکرد پایینی دارند، به‌گونه‌ای که بیش از دو تن و ۳۰۰ کیلوگرم نمی‌توانیم محصول برداشت کنیم.
وی در آن مصاحبه سومین مشکل کشت پنبه در کشور را ماندگاری طولانی آن در مزرعه دانسته و گفته بود: پنبه مدت ۱۴۰ روز در زمین را اشغال می‌کند و به‌دلیل خصوصیت فیزیولوژیکی آن که جذب‌کننده قوی حشرات است، نیاز است تا از سموم شیمیایی برای مقابله با آفات استفاده شود.
کشاورز همچنین افزود: در حالی که استفاده از سموم شیمیایی نیاز به سموم کیفی دارد، به این دلیل برخی از کشورها ترجیح می‌دهند از پنبه B.T استفاده کنند که به‌دلیل دارا بودن ژن “باسیلوس ترنجسیس” خاصیت حشره‌کشی داشته و مقرون به صرفه است، اما این گونه در کشور ما موفق نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: مصوبات جدیدی در حوزه پنبه آماده شده و به‌صورت یک بسته روی میز مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است که در صورت تصویب، موجبات اجرایی شدن آن فراهم خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات زراعی ادامه داد: در برنامه داریم که ارقام پرمحصول پنبه را در کشور توسعه دهیم و علاوه بر آن حمایت‌های دولتی در محصول پنبه را اعمال کنیم تا بتوانیم در استان‌های پنبه‌خیزی چون گلستان، الگوی کشت مناسبی را اجرایی کنیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایتهای مرتبط

-معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
-سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور
-سازمان امور مالیاتی
-سازمان هواشناسی کشور(هواشناسی کشاورزی)

تماس با ما

آدرس :
خیابان شهید بهشتی - خیابان پاکستان- کوچه شهید حکیمی - پلاک 11
تلفن : 88731092

تمامی حقوق و مسئولیت های این سایت به عهده اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانه های روغنی می باشد .
طراحی و توسعه در آژانس بهسون

    فارسی
    • هیچ ترجمه ای برای این صفحه در دسترس نیست
      • فارسی